Tesztek - S.W.I.N.E.

2009.08.06. 21:43

Ma a Swine nevű játékot fogom bemutatni, remélem tetszeni fog a leírásom :).

Ezt a játékot a Stormregion (magyar csapata) készítette 2001 ben és  a Fishtank adta ki. Ugyebár a kor nem jelent semmit, és meglepően jó a grafika és az effektek is, de erről majd később. Ez egy felülnézetes stratégiai játék ahol tankokkal harcolhatunk és nem II. Világháborús. Hanem a készítők kreáltak hozzá egy saját történetet ahol a disznók és a nyulak harcolnak egymás ellen. De mielött valaki azt gondolná hogy "jajj kis állatkák vannak benne az biztos kis gyerekeknek való" hát NEM. Aki szereti a Blitzkrieget ezt egyenesen imádni fogja. A "szereplőket" leszámítva teljesen olyan mint a többi ilyen fajta társa. A játékot még azért is szeretem mert amikor játszunk a harcolo egységeinknek vannak poénos beszólásai például ha elpusztít egy disznó egy nyulat akkor hallhatunk olyat például hogy "ennek is ingyen volt a temetése". De ezeket így sajnos nem tudom teljesen bemutatni, hogy milyen is a hangulata. De akit zavarna vagy nem tetszene neki ki lehet kapcsolni. 

A játékmetentről is ejtenék néhányszót. Mind a két féllel kezdhetünk, de a nyulak küldetései könnyebbek, legalábbis eleinte.  Mind két félnek 10-10 küldetése van. A nyulaknak úgy kezdődik hogy a disznok körbevették a fővárosukat és onnan kell kitörni. Utána vissza kell foglalni az egész országukat, sőt a végén a disznó fővárost is meg kell ostromozni és utána még Acélagyart is el kell fogni.Disznók úgy kezdenek hogy a köztársaság párti lázadókat kell leverniük mjad elfoglalni nyulak országát. Hét féle tank+parancsnoki kocsi, és a multiplayerben elérhető  "mozgóerőd" és még van a palettán egy vontató kocsi ,ami mindent elvontat, főleg mozgásképtelen harkocsikhoz jó, és a löszeres,üzemenyagos és javító utánfutót tudja vontatni. Az hogy a jték milyen változatos az bizonyatja hogy a páylák mindig változnak. Járhatunk városokban, sivatagban, dzsungelben. A pályák egyre nagyobbak ahogy haladunk a küldetésekkel. Minden pálya végén kapunk SP-t vagyis Stratégiai Pontokat, amiből akkor vagy játék közben tudunk egységeket venni, vagy bombázást kérni.

Amint a képen látszik az egységek a vontató és az utánfutók kivéteével képesek szintet lépni. Ilynekor új kinézetük van és jobb tulajonságaik. Nagyobb páncélzat és nagyobb tűzerő. Járműveink vásárlásakor tehetünk rájuk felszereléseket. Például több munició, vagy több üzemanyag, nagyobb páncél stb. Ami még egy nagyon jó ötlet a játékban az hogy minden harcjárműnek van különleges képessége. A könnyütank betudja ásni magát a földbe vagy a páncélkocsi megy a vizen.

 

Az hogy a játék nehéz nem kifejezés. Bár állíhatjuk könnyüre de a vége felé haladva egyre nehezebb lesz. Itt nem kivitelezhető az hogy akkor most frontális támadással lerohanom az elleséget. Itt ez nem megy. Stratégi kell hiszen stratégiai játék. Néha vissza kell vonulni és minden utánpótlást megadni az egységeknek. 

És a grafika. Az is nagyon jó lett. 2001-es játék és szépen kidogozott jók a robbanási effektek is. Még mai szemmel is kiváló.  A hang-zene is nagyon el van találva. nagyon jó sountrarck-je van a játéknak ha vesztünk, akkor egy szomorubb zenét halunk ha nyerünk vidámabb.

A játékban mint említettem "beszólnak" katonáink. A szinkron tökéletes lett, a pályák közötti bevezetőket is nagyon jól felvették.  

Mindenkinek csak ajánlani tudom a játékot. Ha valaki szeretné kipróbálni a www.hede.extra.hu -ról ingyen letöltheti a magyar verzióját. Ezen az oldalon van hozzá még sok leírás, kép és mindeféle csmege a SWINE-al kapcsolatban. Remélem mindnet leírtam ami jellemzi a játékot. Ja, és hogy említsek valami rosszat is a játékban az volt hogy néha véletlen sikerült ugy tankot ennem hogy a másikba vettem és egyikkel se tudtam elmenni, bár ez bevett taktika multiban hogy beleveszünk az ellenségbe :). Érdemes elöször végig vinni az egyjátékost mind a két féllel és felnézni multira. Aki kiprobálja de elakad írjon ide vagy az acelagyar@freemail.hu -ra (már tudjátok miért ez az e-mailem :) ) és segítek. Lesz még egy kis video hogy hogyan multizzunk:).

Értékelésem

Grafika: Szerintem 2001 es játékhoz képes isteni a grafika még mai szemmel is nagyon jó főleg a robbanások és a szint lépések tetszenek.Bár az a belevásárlás annyira nem testzik és hogy az egyik tankkal kicsit beleleht menni a másikba:) De itt nem helyben fordul meg a tank mint a legtöbb ilyen játékban. 9.5/10

Hang-Zene: Hangokkal nincs baj , narrátor nagyon jó a játékközben is jó a szinkron, a zene pedig nagyon jó. 10/10

Játékélmény: Ez is tökéletes bár könnyűre állítva is akadhatnak nehézségeink főleg a vége fele. Ezen ha lehetne változtatnék kicsit könnyebre legalább könnyü módban. 10/10

Irányítás: Pofon egyszerű csak egeret kell használni (bár billentyűre is lehet rakni egy-két dolgot) legalább lehet játék közben fagyit enni:) 10/10

(SZERK.)Mesterséges Inteligencia: Ezzel sem volt gond bár néha a tankjaim egymásba gabajodtak de nagyon ritkán volt ilyen. Az ellenség is "okos". 9.5/10 (SZERK.)

Összeségében: Ez egy nagyon jó bár picit nehéz stratégiai játék. Mindenkinek ajánlani tudom, www.hede.extra.hu ide regisztráljatok be és töltsétek le (és nézegessetek róla képeket), ha valami nem világos írjatok nekem:) --> 9.9/10

 

Itt az egyik intro (pálya elötti bevezető video ahogy jobban tetszik:)

Ja és kis részlet az első disznó küldetésből(nem magyar sajnos a Frapstól mindig lefagyott a játék, de próbálkozok és majd veszek fel normálisat)

SZERK.: Már van:)

 

 

 

Ja és végezetűl a rendszer követelmény:(forrás swine readme;))

Minimális követelmény:
Windows(r) 98/2000/Me
DirectX 8.0 vagy újabb verzió
PII Celeron/466MHz
96 MB RAM
32 MB 3D gyorsítós grafikus kártya
4x CD ROM drive
DirectSound kompatibilis hangkártya

Alánlott rendszer:
Windows(r) 98/2000/Me
DirectX 8.0 vagy újabb verzió
PIII/800MHz
192 MB RAM
Geforce2 GTS/Radeon DDR
24x CD ROM drive
DirectSound kompatibilis hangkártya

(természetesen megy újabb és jobb géppel csak ez az eredeti rendszerkövetelmény:)

Remélem tetszett a leírásom ha elírásokat találsz pls kommentekbe. Köszi hogy elolvastad!

Isty-2009.07.02

A bejegyzés trackback címe:

https://good-games.blog.hu/api/trackback/id/tr31293488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kollak 2010.06.16. 22:02:49

nagyon jó játék
régen sokat játszottam vele
a teszt is nagyon jó grat.
süti beállítások módosítása