Online bútorlopások ügye!

2010.06.06. 19:00

Nyomoz a finn rendőrség az online bútorlopások ügyében

Már valódi házkutatások is voltak a Habbo Hotel nevű online univerzumból ellopott virtuális javak ügyében. A finn rendőrség nyomoz, a kár több tízezer euró.

Dagad a finn online bútorlopási botrány. Év elején még csak a Habbo Hotel néhány felhasználója jelezte a rendőrségnek, hogy eltűntek a virtuális javaik, de mostanra már több mint négyszáz eset ügyében nyomoz a finn rendőrség.

A Habo Hotel a finn Sulake cég online univerzuma és közösségi oldala. Hasonló a Second Life-hoz, csak itt a rajzok stílusa cuki pixelgrafika. Az oldal nagyon népszerű, több mint százmillió avatárt hoztak létre benne eddig (a valós júzerek száma is legalább 7-8 millió). És természetesen nagyon is valódi pénzért lehet vásárolni benne virtuális ingóságokat.

Az online komódokat, sparhelteket és spájzokat adathalászok lovasították meg, akik a tolvajlás előtt hamis weboldalakkal csalták ki a felhasználók azonosítóit és jelszavait. Volt olyan júzer, akitől több mint ezer euró értékű pixelvagyont oroztak el – írja a BBC hírportálja. A portálnak Marko Levonen nyomozó nyilatkozott és elmondta, hogy eddig öt házkutatást tartottak öt finn városban. Nem tudni, pontosan mekkora az okozott kár, de tízezer eurós nagyságrendről van szó. A virtuális javakat természetesen a tolvajok nem tartják meg, továbbadják az e célra szakosodott honlapokon.

Nem ez az első alkalom, hogy lopás történik a Habbo Hotelben. 2007-ben már letartóztattak egy holland tinédzsert, aki több ezer eurónyi pixelbútort lopott. Más népszerű online univerzumokban és játékokban is virágzik az adathalászat és a tárgylopás, sőt a rabszolgakereskedelem is.

forrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://good-games.blog.hu/api/trackback/id/tr112060916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Voodoo. · http://voodoo.blog.hu/ 2010.06.06. 19:19:32

Csak én nem hallottam még erről a játékról?:D

Benyo513 2010.06.06. 19:22:03

Szerencsére senki sem hallott erről a játékról :D.

De ez is egy igazi No Comment WTF dolog. Ma már mindenhol lopnak.

Szlavi · http://power-on.blog.hu/ 2010.06.06. 20:21:00

Az is bolond aki online bútorokért pénzt ad ki XD

Boorisz (törölt) 2010.06.09. 21:34:28

Legalább komolyan veszik a rendőrök a dolgot.
Egyébként virtuális bútornál adnak ki nagyobb hülyeségekre is pénzt emberek.

FullMoonDog (Pisti) 2010.06.18. 15:16:06

@szlavi: Sőt! Az ilyen barmok nem baj ha megkapják a magukét, a rablásoktól csak abbahagyják a játszást és nem fognak kiadni pénzt ezekre a dolgokra! Ez amolyan fajta jobb útra irányítás!
süti beállítások módosítása