Half Life Történelem

2012.04.01. 11:18


Egy kis ajánló azoknak akiknek kimaradt volna valamilyen különös oknál fogva ez a remek sorozat.

 

 

 
 


Half Life 1


1998-ban adta ki a Sierra a Valve éltal készített nagyszerű játékot, és ezzel útjára indított egy sikeres sorozatot. A történet szerintem egész jó. Gordon Freeman nevű tudós a főhősünk aki az amerikai Black Mesa kutatóközpontban tevékenykedik, de történik egy baleset ami egy portált nyit, amelyen keresztül földönkívüliek lepik el a központot. Így nekünk kell rendbe hozni a dolgokat ami nem lesz túl egyszerű, mert mások is vadásznak ránk...

 


 Half Life : Blue Shift

 
Ez a kiegészítő '99-ben lett kiadva. A történetet ne viszi tovább, hanem más szemszögből látjuk azt, itt Barney Coulhon-t irányítjuk aki a Black Mesa egyik biztonsági őre, és megpróbál kijutni a központból, persze ez sem lesz egyszerű. Barney még feltűnik a HL2-ben is.

 


Half Life : Opposing Force

A sikerek után újabb kiegészítő jött. A történet, és a helyszín ugyanaz de megint más szemszögből. Ezúttal Adrian Shephard lesz a főszerepben, aki egy katonai csoport tagja akikek a baleset után küldtek a Black Mesa-ra, hogy "rendet tegyenek". Shephard sorsa ismeretlen...

 

 


Half Life : Decay 

2001-ben egy újabb kiegészítés érkezett, méghozzá kooperatív móddal, ahol a helyszín időpont szintén ugyanaz. Két irányítható főszereplő dr. Gina Cross és dr. Colette Gree, akik között vagy váltogat a játékos vagy ketten játszhatnak osztott képernyőn, de csak a Half Life PS2-es verziójához jött ki. 2008-ban viszont elkészült PC-re is, egy nem hivatalos verzió.

 

 


Half Life 2, Episode 1,2

2004-ben adták ki, szintén nagy sikereket ért el. Pontosan nem tudni mennyi idő telt el a két rész között, de nem lőném le a poént, tessék végig vinni, és megtudjátok mi történt :). Az Episode 1 és 2 kiegészítő közvetlen folytatása a történetnek.

 

 


Folytatás...

Biztosan lesz mert a történet nyitva maradt, és ilyen sikeres sorozatot kötelező folytatni. De, hogy mikor az nem tudni. Emlegettek HL2: EP3-at is, de abból ha minden igaz semmi nem lesz, hanem Half Life 3 lesz a következő. Egyszer.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://good-games.blog.hu/api/trackback/id/tr474353508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása