Tropico 3

2009.08.07. 15:48

A Kalypso Media nyilvánosságra hozta, milyen géppel kell rendelkeznünk a virtuális karibi banánköztársaság irányításhoz.

Kiadó: Kalypso
Fejlesztő: Haemimont Multimedia
Típus: Stratégia
Beállítottság: +12
Platformok: Pc, Xbox 360
Megjelenés ideje: 2009. október 21.


 

A sorozat harmadik epizódjánál a fejlesztők visszaténtek az eredeti „El Presidente” témához. A Tropico 2 ugyanis egy nem túl sikeres kitérő volt, ebben egy karibi kalózszigetet irányíthatott a viszont közel sem hozta az első rész „fílingjét”.

A Tropico licencnév immár több mint öt éve hevert parlagon részben a tulajdonos Take Two kálváriája miatt. Végül a német Kalypso Media vásárolta meg a tavalyi év vége felé, ők pedig a bolgár Haemimont Games-t bízták meg a fejlesztéssel, mely olyan sikerjátékokkal ajándékozta meg a stratégiai játékok kedvelőit, mint pl. a Tzar: Burden of the Crown, a Celtic Kings, a Rising Kingdoms, a Glory of the Roman Empire és az Imperium Romanum.

A Tropico-ban lényegében egy közép-amerikai banánköztársaságot, pontosan egy kis karibi szigetet irányíthat annak diktátoraként a játékos. A hangsúly a városépítős-menedzseléses elemeken volt és nem az erőszakon, bár a politikai ellenfelek eltüntetésére és az esetleges lázadások durva elfojtására is lehetőséget adott. A magyarított változatot emellett Ganxsta Zolee hangja tette még hangulatosabbá, aki tanácsokkal látta el „El Presidenté-t” bizonyos helyzetek kezeléséhez.

A Tropico 3 ezt az irányvonalat fogja tehát követni illetve továbbfinomítani. A Haemimont Games mindenesetre elég jól teljesített a nem épen forradalmi, de szépen kidolgozott Imperium Romanum-al, így várhatóan ezt sem fogják elbaltázni, különös tekintettel az Xbox 360 verzióra, mely remélhetőleg nem egy elkapkodott átirat lesz.

Gépigény:

• Processzor: Intel Core 2 Duo E6400 2.1GHz / Athlon 64 X2 Dual Core 4800+ vagy jobb
• Grafikus kártya: Geforce 7600 GT 256MB / Radeon X1600 vagy jobb
• DirectX 9
• RAM: 1 GB
• Merevlemez: 5GB szabd hely
 

További részletek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://good-games.blog.hu/api/trackback/id/tr271294806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.08. 15:19:26

Nekem csak az első része van meg, de ez nagyon jól néz ki!

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2009.08.08. 17:48:33

@BekonyX: Ja ez az elsőhöz képest a képek alapján fényévekkel szebb, bár az első is jó, sokat játszok vele
süti beállítások módosítása