Grand Theft Auto történelem

2009.10.12. 15:40

A Histories második részében egy igazi kalsszikus akciójáték őseit nézzük meg, a Grand Theft Auto híres sorozatát.

Jó szórakozást!


Grand Theft Auto: A játék története 1997. októberében kezdődött. A DMA design adta ki, ami később Rockstar North-ra keresztelődött. A játék eleinte felülnézetes volt, elég pixeles, kevés színekkel. A játék az Egyesült Államokban játszódik, ahol sok lehetőségünk van. Autókázhatunk, Metrózhatunk, Robbantgathatunk, Ölhetünk, vagy csak úgy simán elvégezhetjük a küldetéseket. A játékban MultiPlayer funkció is van, ami méginkább feldobta a játékélményt. A játékosok újat követeltek; 1999-ben kijött a GTA első kiegészítője, a GTA London.

 



Grand Theft Auto 2: 1999 októberében készítették el az alkotók. Itt már ezért érezni a változásokat a grafikán és a küldetéseken. De talán csak egy baj volt vele, kevesebb jármű lett a játékban. A játéknak talán ebben a részben lett egy kis története is. Multiplayer funkció is került bele ami szintén feldobta a játékélményt.
A játék mostmár ingyenesen letölthető szinte bárhonnan :)



Grand Theft Auto III: 2001. októberében került a boltokba. Drasztikus változásokon ment át a GTA sorozat, mivel áttért 3D-s nézetre, sokkal részletesebb irányításra, összetett történetre, és nagyobb térképre. Több mint valószínű hogy a főhősünket a második részről mintázták. Sok fegyver került ebbe a részbe, ahogy járművek is. A játék stílusa, szinte semmit sem változott, ugyan úgy lövöldözős, akció-dús, autóüldözéses játék.



Grand Theft Auto - Vice City: Eredetileg a harmadik rész kiegészítőjének készítették, de végül egy külön részben adták ki 2002 októberében (igen, megint októberben). Ebben a részben több lehetőséget kapott a játék, szebb grafikával. A játék egy Miamira hasonlító városban játszódik, ahol új főhősünk is lesz. Ennél a résznél jöttek be a játék extrái is, mint pl. az öltözködés.



Grand Theft Auto - San Andreas: 2004 októberében (úgyszint októberben) jelent meg. Ugyan úgy mint az előbbbi részeknél, itt is csak történetben, helyszínben, és kis grafikában tér el. Főhősünk egy néger uriember aki visszatér szülővárosába, anyja halála miatt, és majd bosszút áll a gyilkosokon. Itt a játék MÉG TÖBB lehetőséget kapott.
Nekem ez a kedvenc részem az összes közül.



Grand Theft Auto IV: Új történet, új grafika, új szereplő, régi város. A játék nagyon sok mindenben tér el a nagytesóitól. Rengeteg lehetőséget kapott a játék, amit egyszerűen képtelenség lenne felsorolni. Így hát a történetét bemásolom ide :)

Az új generáció új történetet kíván, melynek köszönhetően a Rockstar Games teljes mértékben felhagyott az előző részekben megismert alapsémával. Itt már egyáltalán nem arról van szó, hogy főszereplőnk keze alá hajtsuk a város teljes uralmát, valamint milliós értékű összegeket gyűjtsünk össze vele. A sztori sokkal inkább arról szól, hogy hogyan tehet egy embert teljes mértékben tönkre egy olyan álom kergetése, mely bizonyos okokból nem nagyon válik lehetségessé…

Főszereplőnk Nikolai "Niko" Bellic, egy kelet-európai bevándorló, akit unokatestvére, Roman "amerikai álommal" kapcsolatos hazugságai, valamint a balkán háborúban csapatát csapdába csaló egyik szökevényen való bosszúállás hajt Liberty City-be. A városba érkezésekor egyből szembeötlővé válik számára, hogy a fivére által emlegetett gyönyörű nők, sportkocsik és a luxusvilla olyan álom, melynek teljes mértékben az ellenkezője valósult meg. Roman valójában igen nagy adósságokat halmozott fel a város legnagyobb bűnözőivel szemben, melyet legfőképp szerencsejáték-függőségének köszönhet, és tudja, hogy csak és kizárólag Niko segíthet neki elintézni ellenségeit.

A történet során főszereplőnk rájön arra, hogy a város már önmagában képes tönkretenni az embereket, aminek köszönhetően fontos barátai halnak meg, vagy fordulnak ellene. A játék folyamán arra is fény derül, hogy a "Szabadság Városa" túl nagy a meneküléshez…



Nemtudom észrevettétek e, de most keveset írtam bizonyos részekről. Ez azért van mert igazából nem tudok róla mást beszélni. A harmadik résztől kezdve csak történetileg és grafikailag változott valamennyit a játék. Szóval most nincs értelme írnom a semmiről :)

Ezeken kívül még több részt is kiadtak a készítők, de nem PC-re. Ezeket most nem írnám le, mert szerintem nincs értelme :)

Remélem mindenkinek tetszett, köszi hogy elolvastad! Üdv: Borsesz

A bejegyzés trackback címe:

https://good-games.blog.hu/api/trackback/id/tr811445235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dév 2009.10.12. 16:00:26

Sőt az első két részt lelehet tölteni legálisan innen:
www.rockstargames.com/classics/

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2009.10.12. 18:30:57

Teteszetőús kis cikk lett gratula!!:) Szeressük a GTA-t

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2009.10.12. 18:33:19

Emlékszem hogy mennyit toltam a II-vel nomeg a Vice cityvel

Chip2 · http://gameplays.blog.hu/ 2009.10.12. 20:09:45

meg még van a Vice cty Stories és a Liberty city Stories amivel még játszottam

Njugi · http://belabafs.blog.hu/ 2009.10.13. 19:20:24

Vice City Forever. A sand Andreasban túl sok a lehetőség. Az már inkább sims, mint GTA. A 3ban viszont még túl kevés.

KatLevente · www.youtube.com/c/Hunbadfear 2009.11.03. 13:52:33

Azért a két PSP-re megjelent részt is odaírhattad volna.
süti beállítások módosítása